İnsanlar ve köpekler arasındaki yakın ilişki çok eskilere dayanmaktadır. İnsan, günümüzden on bin yıl kadar önce hayvanları evcilleştirme aşamasına gelmiş, ilk evcilleşen hayvan türü de köpek olmuştur. Günümüzde köpek bakımı ve sahiplenilmesi daha bilinçlidir. Hayvan severlik ile ilgili derneklerin etkin çalışmaları ve sosyal ağlarda yer alan hayvan hakları ile ilgili yayınlar sayesinde gelişim göstermiştir. Ticari amaçla yapılan köpek üretimi, ülkelerde köpek sayısının artmasına yol açmıştır. Pek çok kişi hiç fedakarlık yapmadan kolayca köpek sahibi olmuş, köpekler de yaşamın bir parçası haline gelmiş, birçok aile köpek beslemeye başlamıştır.
UNESCO tarafından 15 Ekim 1978’de on dört maddelik “hayvan hakları evrensel bildirisi” ile köpek eğitimi ve yasalarının ana fikri olmuştur. Ayrıca farklı ülkelerde köpekler konusunda çıkarılan yasa ve yönetmelikler bulunmaktadır.
Köpeklerin kalacak yerleri, mamaları, yiyecekleri, bakım ve eğitimleri, hatta giyecek ve kuaförleri bile sektör haline gelmiştir. Bu bağlamda köpeğin beslenmesi, hastalıklardan korunması bakım ve eğitimleri son derece önemlidir. Köpek bakım, eğitim ve yetiştirilmesi gerçekten sabır ve itina isteyen bir iştir. Tam anlamıyla bir köpek, her konuda insanlara muhtaçtır, insanlar olmadan yaşayamaz. Günümüz hayat koşulları son derece yoğun ve streslidir. Böyle bir günün sonunda köpekle geçirilecek 15-30 dakikalık zaman rahatlanıp mutlu olunmasını sağlar. Araştırmalara göre köpeklerin bir insanı sakinleştirmesi en fazla 15-30 dakika arasında gerçekleşmekte, köpekle oynamak ve zaman geçirmek depomin ve serotonin hormonlarının salgılanmasını sağlayıp, bu hormonların beyindeki seviyesini artırmaktadır. Depomin ve serotonin mutluluk hormonlarıdır.
Köpek sahiplenmesi düşünülüyorsa, sahiplenilecek köpeğin iyi bir gelecek içinde bakımı gerekir. Köpek eğitimi, köpek sahiplenildikten hemen sonra başlanabilir. En az 2-3 aylık yavru köpekler eğitilebilir. Köpek psikolojisinin anlaşılmaya başlamış olduğu günümüzde bir köpeğe bakmak, sadece artık yiyecekleri bir kenarda vererek ve bir köşede uyuyabileceği bir alan vermekten çok daha ötededir. Bu anlamda köpekler için son yıllarda köpek oteli ve eğitim merkezleri sektörü gelişim göstermektedir. Bunun dışında, insan hayatına bu denli pozitif etkisi olan köpekleri, her an yanında taşıyamayanlar ve otobüs, uçak yolculuğu yapacaklar için de en iyi alternatif köpek otelleri ve köpek eğitim merkezleridir.
Köpek Oteli ve Köpek Eğitim Merkezlerinin Özellikleri
Profesyonel, konularında uzman kişiler tarafından kurulan ve işletilen köpek eğitim merkezlerinde köpekler güvenli ve iyi bakım alabilmekte, kaliteli mekanlarda müşteri memnuniyetinin yanı sıra köpeğin de memnuniyetine önem verilmektedir. Kaliteli ve saygın merkezlerde köpeğin her türlü rahat ve konforu düşünülmektedir. Köpek oteli ve köpek eğitim merkezi çalışanlarının hayvan sevgisiyle dolu, köpek eğitimi, bakımı ve beslenmesi profesyoneller tarafından dikkat ve titizlikle yapılmakta, veteriner hekimler tarafından sürekli kontrol altında tutulmakta, köpek sahibinin isteği doğrultusunda uzmanlar tarafından eğitim verilmektedir. Köpeğin şehir ortamına ve sosyal yaşam alanlarındaki yaşam tarzına adapte olması, uyum sağlaması verilen eğitimlerle gerçekleştirilmektedir. Köpek eğitiminde kaba güç, dövme, dikenli veya elektrikli tasma ile kesinlikle köpeğe baskı kurulmamaktadır. Tamamen oyun içgüdüsü ve ödüllendirilmesi, özellikle “hayır” kelimesi kullanılarak şartlı refleksle verilmektedir.
Köpek Oteli ve Köpek Eğitim Merkezlerinin Bölümleri
Köpeğin güven, huzur ve gönül rahatlığı ile bırakılabileceği köpek otelinde köpek oyun alanları ve düzenli şekilde oyun saatleri, düzenli dinlenme ve yemek saatleri, gezi alanları bulunmaktadır.
Köpek Oteli ve Köpek Eğitim Merkezi Fiyatları
Profesyonel anlayışla hizmet veren köpek otelimizde cazip fiyat seçenekleri ve ekonomik imkanlar da mevcuttur.