Anasayfa > Haberler >Köpek Eğitmeni Nasıl Olunur?

Köpek Eğitmeni Nasıl Olunur?

Köpek Eğitmeni Nasıl Olunur?

Köpeklerin cana yakın, sadık, sevimli canlılar olduğu çoğunluk tarafından kabul gören bir gerçektir. Kolay eğitilebilecek canlılar olduğu düşünülür. Köpekler her ne kadar böyle kolay eğitilebilecek canlılar olsa da öyle herkes köpek eğitmeni olamaz. Köpek eğitmenliği için en önemli koşul bütün köpekleri çok sevmektir. Eğiteceğiniz canlı sizinle aynı dili konuşamayan, farklı özelliklere sahip ve bambaşka yaratılıştadır. Köpek eğitmeni olmak istiyorsanız bunları göz önünde bulundurmalı ve işinizi titizlikle yapmalısınız. Bu sayede hem paranızı kazanmış olursunuz hem gittikçe popülerleşen bir mesleğiniz olur. 

Kimler Köpek Eğitmeni Olabilir?

Köpek eğitmeni olmak için öncelikle çok sabırlı olmanız gerekmektedir. Sadece para kazanma amacı gütmeyen, sevgi ve merhamet dolu, yeniliklere açık, beden dili hâkimiyeti yüksek olan, insan- hayvan ilişkilerinde becerikli, öz saygısını yitirmemiş herkes köpek eğitmeni olabilir. Bir köpek eğitmeni, her daim köpek eğitmenliği ile ilgili araştırmalar yapmalı ve yeniliklerden haberdar olmalıdır.

Eğitmenlikte Köpeklerin Irk, Yaş ve Cinsiyeti Eğitim Sürecini Nasıl Etkiler?

Köpek eğitimi sırasında köpeğin ırkı, cinsiyeti ve yaşı beraberinde bazı uyum değişikliklerini getirir. Yavru 2- 3 aylık köpekler daha kolay eğitilirken yaşı daha büyük köpeklerin eğitimi daha zor olabilir. Alışılmış davranışların unutturulması ya da yeni davranışlar kazandırılması türden türe değişiklik gösterebilir. Örneğin dişi köpekler erkek köpeklere göre daha hassas ve duygusaldır bu durumlar köpek eğitmeni tarafından göz ardı edilmemelidir. 

Eğitimde En Önce Saygı Mı, Sevgi Mi?

Saygı ve sevgi iletişimde vazgeçilmezdir. Eğitmen köpeğe verdiği sevgi ve ilgiyi köpekte saygıya dönüştürmek zorundadır. Eğitimde saygı veya sevgi içerisinde öncelik söz konusu değildir en önemlisi bu iki değerin bir arada hareket ediyor olmasıdır.

Eğitmen- Köpek İlişkisi Nasıl Olmalıdır?

Bir eğitmen hem köpeğin en yakın arkadaşı hem de lideri olmalıdır. Bu çerçeve içinde köpek eğitmenini hem saymalı hem de çok sevmelidir. Köpekler, çabuk bağlanan canlılardır. Eğitmeni köpeğe ev kavramını yerleştirmeli ve kısıtlı alan içinde köpeğe özgürlük sağlamalıdır. Köpek eğitmenini sesinden tanımalı ve verdiği komutlara eksiksiz cevap vermelidir aksi takdirde köpek- eğitmen ilişkisinde bozukluk söz konusudur.

Köpek Eğitmenliğinde Farklı Branş Seçimleri

Köpek eğitmeni olabilmek için öncelikle en az 60 günlük bir kursa kayıt olmanız gerekmektedir sonrasında dilerseniz alanınızda uzmanlaşmak için uzmanlık kurslarına da katılabilirsiniz. Köpek eğitmenliği için farklı branşlara da başvurabilirsiniz. Arama kurtarma köpeği, kadavra köpeği, narkotik arama köpeği ve yahut da K- 9 köpeği eğitmek için farklı branşlar seçebilirsiniz. Böylece polis, jandarma, TSK gibi devlet kurumlarında kolayca iş bulabilirsiniz. Tek şart en az 3 alanda uzmanlaşmak... 

Köpek Eğitmenliğinde Altın Tavsiyeler

Gitgide ünlenen köpek eğitmenliği için ülkemizde mesleki liselerde ve üniversitelerde şu anlık bölüm bulunmamaktadır. Bu yüzden özel bir kursa başvurmanız gerekmektedir. Lakin dikkatli olmak gerekmektedir. Başvurduğunuz kursun amacı köpek eğitmenli yetiştirmek olmalıdır. Bu yüzden güvenilir ve ismi duyulmuş bir kursa gitmekte fayda vardır.

Köpek eğitmenine en önemli tavsiye ise yeniliklere daima açık ve yeniliklerden haberdar olması gerektiğidir. Yeni eğitim teknikleri öğrenmeli ve yeni eğitim tekniklerini araştırmalıdır. Köpek eğitimi ve eğitmenliği ile ilgili düzenlenen seminer, konferans, söyleşi ve projelere katılmanızda fayda vardır. Yeni eğitim metotları hakkında yazılan makaleleri ve bunla ilgili dergileri incelemeniz de sizi başarılı bir eğitmen olma yolunda ilerletecektir. 

Eğitmen olma yolunda daima yanınızdayız. Köpek eğitmenliği hususunda kafanızdaki soru işaretlerini gidermek için bize ulaşabilir ve köpek eğitimi için bizden hizmet alabilirsiniz. 

 

 

Yorum Yapın

whatsapp WhatsApp telefon Hemen Ara