Anasayfa > Haberler >Köpek Bodyguard Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpek Bodyguard Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpek Bodyguard Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpek badyguard eğitimi nasıl verilir konusunda yaptığımız araştırmalar neticesinde koruma eğitimi, bekçilik özelliği bulunan köpeklere verilebilir. 18. aydan itibaren verilebilen bir eğitim türüdür. Bu eğitimi alacak olan köpeğin karakterinin tam anlamıyla oturmuş olması gerekir. Bu konuda alan koruma ve badyguard eğitimi alacak olan köpek, ilk önce mutlaka temel itaat eğitimi almalıdır. Köpek koruması gereken kişinin vereceği komutla ya da o kişiye gelebilecek tehlikeli bir durum sezdiğinde tehlikeli ve kaynağını etkisiz hale nasıl getireceğini öğrenir. Etkisiz hale getirdiği kötülük yapacağını düşündüğü kişiyi, yine köpeğin sahibinin komutu ile bırakır.

Köpek bu eğitimde öğrendiği komut ile ısırır ve yine sahibinden gelen komut ile bırakır. Bu eğitimler sayesinde köpeğin kontrolü sizde olur.

İlk Önce Havlayarak Uyarır

Alan koruma eğitimi esnasında köpek, yaşadığı yeri ve çevresini dış etkilerden korumayı öğrenir. Bu ev ya da işyeri olabilir. Köpek koruma eğitimi alırken ilk olarak havlayarak sizi tehlikelere karşı uyarmayı öğrenir. Tehdit unsuru yaklaştığı takdirde aktif halde öğrendiği komutları uygular ve tehlikeyi etkisiz hale getirir.

Bodyguard eğitimi, köpeğin sahibinin kontrolü altında gerçekleşir ve savunma durumuna geçmeyi öğrendiği bir eğitim biçimidir. Eğitilen köpek, sahibine gelecek olan tehlikeyi yok eder ve düşmanı bırakmak için sahibinden komut bekler. Eğitimin içeriğinde ise kişinin korunması ve nesnenin korunması gibi eğitimlerde bulunmaktadır. Bu eğitimi almış olan köpekler, kendisine verilen emaneti bir dahaki komuta kadar korumaya devam eder.

Sert Karakterli Köpekler Seçilmelidir

Bu eğitimler her köpek için uygun değildir. Bu eğitimin alınabilmesi için sert karakterli köpekler seçilmelidir. Uzmanlar köpeğin bu eğitime uygun olup olmadığına karar vermek için karakter testi yapmaktadırlar. Eğitilen köpeğin dengeli beslenmesi çok önemlidir. Köpeği karanlıkta bırakıp, çiğ yiyecekler vermek oldukça yanlıştır.

Bodyguard eğitimi alacağına karar verilen köpeğin yavru aylarında olması ve kalacağı yerin yavruyken ayarlanması gerekmektedir. Bir kişi tarafından yetiştirilmesi gereken yavru köpek, ikinci bir kişinin köpekle ilgilenmesine izin verilmemelidir. Ayrıca eğitim sırasındaki bir köpeğin genetiğinde sertlik yoksa eğitim almamalıdır. Silahı gördüğü anda bir tehlikenin varlığımı bilmelidir. Çünkü sahibini tehlikeli durumlarda anında koruyabilmelidir.

Köpekler kimi zaman da belli bir kıyafete şartlandırılabilirler. Ceza evlerinde görevlendirilmiş köpekler de tutukluların dışarı çıkmasına engel olmak için yetiştirilmişlerdir. Bu eğitimlerin bitiminde köpek tut ve bırak komutlarını öğrenmiş olmalı ve sahiplerini koruyabilme durumunda olmalıdır. Bu eğitim köpeklere gerçekten ısırma tekniğini öğretir. Köpekler gerçek anlamda ısırma tekniğini bu eğitimden önce bilmezler.

Köpeklerde Saldırganlık Özelliği Yanında Yetenek De Olmalıdır

Eğitimli köpek ortalama olarak üç saniyede insanı etkisiz hale getirir. Saldırdığı kişinin kemiğini kırabilir hatta tutuğu yeri koparabilir. Eğitim sırasında köpeğe hiç bir şekilde bir başkası tarafından ilgi gösterilmemelidir. Dost canlısı hayvanlar olan köpekler kendisiyle ilgilenenlerle bir bağ kurar. Koruma köpekleriyle aranızdaki ilişkiyi sınırlamalısınız.

Köpeğin güçlü olduğu kavramına inandırılması gerekmektedir. Böylelikle buna odaklanan köpek her zaman kazanacağından emin olarak görevine şartlanır. Bu eğitimde sadece insan korumaya odaklı değil, belirli bir alan ya da üretim tesisi korunmasında da kullanılmaktadır. Yaklaşık olarak bir buçuk ay süren bodyguard eğitimlerinde kolluk gibi çeşitli koruyucu parçalar kullanılır. Köpeklerdeki sahiplenme duygusu çok fazla olduğundan dolayıdır ki, saldırganlık eğilimi de aynı doğrultuda artar. Köpeklerin sahiplerine olan bağlılığı sebebiyle bodyguard eğitimi ortaya çıkmıştır. Koruma yapacak olan köpeklerin iri yapılı olmaları gerekmektedir. Çünkü iri yapılı köpeklerin cesurluk özelliği kendiliğinden bulunur ve bu özellik eğitimle kazanılamaz.

Bodyguard eğitimi için seçilen köpeklerin kendine olan güveni fazla olmak zorundadır. Korumak için eğitim gören köpeklerin eğitim aşamasını tam olarak bitirmesi gerekir. Bodyguard köpek eğitimi nasıl verilir konusunda sitemizi ziyaret ederek yardım alabilirsiniz

 

Yorum Yapın

whatsapp WhatsApp telefon Hemen Ara