Anasayfa > Haberler >Beykoz Köpek Eğitimi Veren Yerler

Beykoz Köpek Eğitimi Veren Yerler

Beykoz Köpek Eğitimi Veren Yerler

Eğitim, tıpkı çocuklar gibi köpeklerde de sabır isteyen bir iştir. Bunun yanı sıra köpek eğitimi pek çok farklı eğitim aşamalarından oluşmaktadır. Bu eğitimler uzun süreli olsa da köpeklerin üstün bir zekaya sahip olmasından dolayı kolayca yapılır. Köpekler, hareketleri tekrar ederek öğrenmektedir. Ancak köpekler doğru olan davranışı her yaptığında sahibi tarafından ödüllendirilirse köpek yaptığı davranışı doğru kabul ederek benimser. Yapacağı davranışın sonunda kazanacağı bir ödül olduğu için öğrenme sürecinde zorluk çıkarmayacaktır.

Temel İtaat Eğitimi

Evde beslenecek olan köpeklerin alması gereken ilk eğitim temel itaat eğitimidir. Temel itaat eğitimini tam olarak almamış bir köpek, ileri itaat eğitimi ya da diğer eğitimleri alamaz.

Temel itaat eğitimi köpek oteli tarafından köpek tasmalıyken yapılmaktadır. Gün içerisinde en çok kullanılan eğitimdir. Tasma takılı olduğu sürece köpeğin kontrolünün sahibinde olması ve dikkatin daima sahibinin üzerinde olması sağlanmaktadır. Köpekte korkaklık ya da agresiflik gibi herhangi bir karakter ve davranış problemi yoksa ortalama olarak 1 ayda eğitim tamamlanır. Temel itaat eğitimini ırk, cins fark etmeksizin tüm köpekler almalıdır.

Temel İtaat Eğitiminde Öğretilen Komutlar Nelerdir?

Takip (Yürü) Komutu: Köpeği sahibi tasma ile köpeğin sol bacak hizasından, sahibinin hızına ayak uydurarak yürümeye alışmasıdır. Sahibi yürüdüğünde yürür, koştuğunda koşar, durduğunda durur ve oturur.

Otur-Bekle Komutu: Sık kullanılan komutlardan biridir. Sırasıyla; Otur-Bekle komutları verildiğinde, ikinci bir komut verene kadar köpek oturur pozisyonda bekler.

Otur Komutu: Komut verildiğinde köpeğin sol tarafında, sahibinin bacak hizasını geçmeyecek şekilde oturur pozisyona geçer.

Yat Komutu: Yat komutu verdiğinizde köpek sahibinin sol tarafında yatar.

Yat-Bekle Komutu: Sırasıyla; Yat-Bekle komutları verildiğinde, ikinci bir komut verene kadar köpek yatar pozisyonda bekler.

Aferin: Eğitimde ki en önemli komutlardandır. Köpek eğitimi sırasında doğru bir şey yaptığında aferin komutunu kullanılırsa, köpek doğru bir davranışta bulunduğunu anlar. O davranışı tekrar etmek ister.

Hayır: Köpek evde ya da dış mekanda yapmaması gereken davranışlarda verilmesi gereken komuttur. Hayır, komutu verildiğinde köpek o an yapmakta olduğu davranıştan vazgeçer. Sonrasında ise aferin komutu vererek bunu pekiştirmek gereklidir.

köpek eÄ?itimi ile ilgili görsel sonucu

Köpek oteli tarafından verilen temel itaat eğitimini sonunda, köpek bu aşamaları yalnızca tasma takılı olduğu sürece uygular. Tasma çıkarıldığında da aynı şekilde uygulanmasını isteniyorsa ileri itaat eğitimi alması gerekmektedir.

İleri İtaat Eğitimi

Tasma ile yapılan temel itaat eğitimini başarıyla tamamlayan köpekler, tasmasız olarak yapılacak ileri itaat eğitimine katılabilirler. Tasma takılı olsun ya da olmasın köpek, ileri itaat eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra öğretilen tüm komutları uygular. Herhangi bir karakter ve davranış bozukluğu yoksa ortalama 1 ayda eğitimi başarıyla tamamlar. İleri itaat eğitimini de her köpek tüm alabilir.

İleri İtaat Eğitiminde Öğretilen Komutlar Nelerdir?

İleri itaat eğitimi, temel itaat eğitimindeki komutları tasmasız olarak da yerine getirmesini öğretmeyi kapsamaktadır. Bunun yanı sıra yapılan çalışmalar şöyledir:

Yabancıya Gitmemesi: Köpeği yabancı biri çağırdığında elinde mama bile olsa köpeği çağıran kişiye ilgi duymaz ve ona gitmez.              

Yabancıdan Yemek Yememesi: Son zamanlarda köpek sahiplerinin en çok endişe duyduğu köpeğinin başka birisi tarafından zehirlenmesi ya da dışarıda gezinti esnasında yerden yediği yiyeceklerden dolayı zarar görmesidir. Bu eğitim ile köpek tanımadığı ortamlarda ve tanımadığı kişilerden asla yemek yemez. Köpeğe yabancı biri mama vermek istediğinde köpek bunu reddeder.

Geri Getirme (APORT): Çoğu köpek sahibi bu komut ile köpekleriyle uzun süre oyun oynayıp, keyifli vakitler geçirebiliyorlar.

Uzaktan Yat-Otur-Bekle: Arada tasma olmadan uzun mesafelerden verilen komutları dinlemesidir.

Uzun Yat-Bekle: Özellikle sosyal ortamlarda aldığı komut üzerine uzun süre komutu bozmadan yat-bekle komutlarını dinlemesidir.    

köpek eÄ?itimi ile ilgili görsel sonucu

Tuvalet, özellikle yavru köpek alanların yaşadığı en önemli sorundur. Yavru köpekler evde tuvaletini nereye yapacağını bilmediğinden, tuvaleti geldiğinde evde herhangi bir yere yapar. Birçok kişi sahiplendiği yavru köpekleri, tuvalet problemi sebebiyle aldığı yere geri vermekte ya da başka birine sahiplendirmektedir. Oysaki tuvalet alışkanlığı kazandırıldıktan sonra hiçbir problem yaşanmamaktadır. Buradaki en kilit konu köpeğin nereye tuvalet yapacağını bilmediğinden, tuvaletini istenmeyen yere yaptığında ona kızmak hiçbir işe yaramadığı gibi karakteristik gelişimini de olumsuz etkilemektedir. Tuvaleti geldiği zaman sahibini uyarması, bulunduğu bölgede izin verilen bir yere yapmasını ya da dışarıya yapması öğretilmektedir.

 

 

Yorum Yapın

whatsapp WhatsApp telefon Hemen Ara