Anasayfa > Haberler >Amerıcan Cocker Köpeklerde Eğitim

Amerıcan Cocker Köpeklerde Eğitim

Amerıcan Cocker Köpeklerde Eğitim

Amerıcan Cocker Köpeklerde Eğitim

American cocker cinsi köpeklerin ana vatanı, isminden de anlaşıldığı gibi Amerika’dır. Bu cins köpeklerin temel işlevi, kuş avlamaktır. Kuş avcılığı yapan bu köpekler için, cocker adı verilmiştir. Çulluk kuşunun, İngilizcedeki karşılığını anımsatması açısından, bu isimle adlandırılırlar.

American Cocker Köpeklerinin Genel Özellikleri

Giriş bölümünde değinildiği gibi, bu köpeklerin temel özelliği, avcılık üzerinedir. Fakat zamanla, American cocker cinsi köpeklerin bu özelliği, unutulmuş gibidir. Sahiplenen kişilerin pek azı, çulluk gibi yaban kuşlarını avlamak maksadı ile temin etmektedirler. Pek çoğu, sevimli ve insancıl tavırlarını göz önünde bulundurarak, dost maksatlı hayvanlar olarak, almaktadırlar.

American Cocker Köpeklerinin Fiziksel Özellikleri

American Cocker cinsinden olan köpeklerin, göze çarpan en belirgin fiziksel özellikleri şu şekildedir:

  • Uzun tüylüdürler.
  • Kulakları da aynı şekilde uzun ve tüylüdür.
  • Tüyleri kıvrımlı olmasına rağmen, kıvırcık değildir.
  • Üst dudakları, hafif bir şekilde aşağıya düşüktür.
  • Gözleri siyah renktedir.
  • Arka bacaklarında görünen özellik, onları avcı yapmaktadır.
  • Özellikle arka bacakların, eğimli olduğu gözlemlenmiştir.
  • Renk olarak, bej, kızıla çalan, kavun içi rengi hakimdir.  
  • Ağırlıklı olmasa da siyah renkte görülebilmektedir.
  • Kafalarının sivri ve kulaklarının da epeyce sarkık olması, temel özellikleridir.

American Cocker Köpeklerinin Bakımı  

American cocker cinsinden gelen köpeklerin, anavatanı Amerika olduğu bilinmektedir. Amerika’ya da İngiltere’den gelmiş olabileceği söylenmektedir. Son derece sevecen yaklaşımları bulunmaktadır. Evlerde bakımı kolaydır. Özellikle, küçük çocukları olanların, evlerinde rahatlıkla bakabileceği köpeklerdendir. Çünkü bu cins köpeklerin arası, çocuklarla oldukça iyidir. Cocker cinsinin özelliklerinden bir diğeri de korumacı olmalarıdır. Dolayısıyla küçük çocukları sahiplenip, koruyan bir arkadaş görevi de üstlenebilirler. Yabancılara karşı, diğer köpek türleri gibi, hırçın davranmazlar. Son derece neşeli tavırları, dikkat çekicidir. Çok mutlu oldukları zaman, kuyruklarını sallarlar. Bu tür köpekler, hareketli ve coşku içerisindeki tavırları ile etrafa mutluluk sunarlar. Bu husus, sahiplenilmelerinin ardındaki, temel unsurlardan biridir.

Bu köpeklerin bakımında, dikkat edilecek hususların başında, kulak bakımları gelmelidir. Kulakları çok uzun ve tüylü olduğu için, toz ve bazı parazitleri toplamaya müsaittir. Tüyleri uzadığı zaman, haftada en az iki sefer taranması, önerilmektedir. Yıkama periyotu, ayda bir sefer şeklinde önerilmektedir. Tüyleri çok uzadığı zaman, isteğe bağlı olarak, kısaltılabilmektedir. Bu cins, köpeklerin tüy dökümü, çok fazla olmamaktadır.

Çocuklar ve ev dışındaki kişilerle geçinmeleri, üst düzeydedir. Yabancı yadırgamalarına pek rastlanmaz. Sahiplerine sadıktırlar. Diğer köpeklere nazaran, eğitime cevap verme oranı daha fazladır. Apartman dairelerinde bakılabilmektedir. Diğer bütün köpeklerde olduğu gibi, bu tür köpekler için de müstakil, bahçeli evler idealdir. Köpeklerin özgürce dolaşabildiği, geniş alanlar, onları daha mutlu kılmaktadır. Her gün, düzenli saatlerde dışarıya çıkarılması, önem taşımaktadır. Bu durum, köpeğin enerjisini atması için de bir ihtiyaçtır. Hareketli ve oyuncu özellikleri öne çıkan, köpeklerdir.

Cocker cinsi köpeklerin, eğitimi de büyük titizlik istemektedir. Özünde getirdiği avcılık özelliği, eğitilmelerinde ayrı bir hassasiyet gerektirmektedir. Bu köpekler, yaratılışları gereği, seslere oldukça duyarlıdırlar. Köpek eğitim merkezlerinde, birkaç köpekle birden eğitim söz konusu ise, bu durumu dikkate almak gerekecektir. Ortamda, birden fazla uyaran olursa, dikkat dağınıklığı oluşabilecektir. Bu durum, eğitimlerini güçleştirebilecektir. Bu konuda hazırladığımız profesyonel eğitim içeriği ile köpeğinizin komutlara alışması ve ilerleyen günlerde komutları yerine getirdiğini görebilirsiniz.

Cocker cinsi köpeklerin beslenmesinde önerilen, kuru mamadır. Değişiklik yapılmak istendiği zaman, katı yumurta da verilebilir. Katı yumurtayı, haftada bir seferden fazla vermemek, önem taşıyan hususlardandır. Yavru olanların beslenmesinde, günde üç sefer mama verilirken, yetişkin hale gelenler için, bir sefer vermek yeterli olacaktır. Ortalama yaşam süreleri, on iki ile on beş sene arasındadır.

 

 

Yorum Yapın

whatsapp WhatsApp telefon Hemen Ara