Anasayfa > Haberler >Akbaş Köpekler Özellikleri Ve Eğitimi

Akbaş Köpekler Özellikleri Ve Eğitimi

Akbaş Köpekler Özellikleri Ve Eğitimi

Akbaş Köpekler Özellikleri Ve Eğitimi

Akbaş köpekler Anadolu'da en çok görülen köpek cinsleri arasındadır. Büyük bir gövdeye sahip olan bu köpeklerin kafa yapısı da oldukça büyüktür ve çene kemikleri çok büyük ve kuvvetlidir. Estetik olarak çok güzel bir gövdeye sahiptirler. Bizim ülkemizde en çok yetiştirilen yerli bir ırkın mensubu olan bu köpekler genel olarak beyaz tüylü ve güzel görünümlüdür. Vücudunun bazı bölgelerinde tüyler kısa ve yumuşakken bazı bölgelerinde daha serttir. Özellikle tüylerini döktükleri zamanlarda sert bir fırçayla taranması gereklidir. Arkadaki bacakları biraz daha uzun olan bu cinsin bacak kemikleri kalındır. Akbaşların kuyrukları ve gövdeleri uzun ve boyunları kalındır. 10 yıldan 12 yıla kadar uzanan bir ömürleri vardır.

Akbaş Köpeklerin Özellikleri

Anadolu'da en yaygın olan köpek cinslerinden biri olan Akbaş köpekler genel olarak evleri ve bahçedeki koyun, kuzu ve tavuk gibi diğer hayvanları korumak için yetiştirilir. Bu yüzden bir diğer isimleri bekçi köpeğidir. Ayrıca çoban köpeği olarak da adlandırılan Akbaşlar korumaları gereken insan ve hayvanlara sahip çıkar ve dışarıdan gelebilecek her türlü müdahaleye karşı saldırgandır. Sahiplerini tanıma ve koruma konusunda içgüdüsel davranan bu köpekler genel olarak geniş ve uzun bahçe duvarları arasında bırakılır. Çünkü tanımadıkları ve yabancı gördükleri herkese karşı aşırı derecede agresif olabilirler. Ayrıca herhangi bir yabancı insan ya da hayvan gördüklerinde tanıdıklarına ve sahiplerine haber verebilirler. Bazı köylerde yaklaşık olarak hemen her evde gördüğümüz ve yabancı gördüğü zaman aşırı derecede havlayıp saldırganlaşan köpekler genelde Akbaş cinsine dahildir.

Akbaş Köpeklerin Eğitimi

Akbaş köpeklerin içgüdüsel olarak saldırgan olmalarından dolayı tam olarak bir eğitim verilip bütün hareketlerinin kontrol altında tutulması mümkün değildir. Onları eğitmenin asıl hedefi saldırgan tavırlarını ve yabancı kişilere müdahale olasılığını azaltmaktır. Sosyalleşmelerinden kasıt ancak bu olabilir ve bundan öte bir eğitim almaları mümkün değildir. Kısacası biraz daha yumuşatılıp sakin bir hale gelebilirler, ancak diğer evcil köpekler gibi bir eğitimle istenen her şeyi yapmaları beklenemez. 

Akbaşların genel olarak 3 aylıkken eğitim almaları gerektiği kabul edilir. 6 aylık olduklarında ise daha çok itaat altında tutulmaları için farklı bir köpek eğitim uygulanmaya başlanır. Özel bir eğitimden alsalar bile Akbaş köpekler tam olarak itaat altına alınması mümkün olmayan köpeklerdir. Bu yüzden şehirde daire tipi evlerde yetiştirilmeleri mümkün değildir. Şehir ortamında kontrol altında tutulmaları zordur. Bu yüzden genellikle köylerde ve çiftliklerde geniş bahçeli evlerde bulundurulurlar.

Sahiplerinin Akbaşların özellikleri ve saldırganlık içgüdüleri hakkında bilgi sahibi olması çok önemlidir. Bu cins köpeklerin başkalarına saldırmaması için özel önlemler alınması ve mümkün olduğunca kontrol altında tutulması gereklidir. Sahipleri bu konuda tetikte olmalı ve onları uygun bir ortamda tutmalıdır. Çiftliğimizde verilen eğitim içeriği ile köpeğiniz sizin komutlarınıza cevap verir. İleri itaat eğitimi ile kısa sürede olumlu sonuç alabilirsiniz. Ayrıca çiftliğimiz köpek oteli de hizmet vermekte ve köpeklerinize en iyi şekilde bakılmaktadır. Eğitim içeriğinde ev içi adaptasyon eğitimi, koruma ve ileri tasmasız itaat eğitimi verilir. Bu eğitimleri alanında uzman yetkili kişiler vermektedir. Sokakta sizinle uyumlu bir şekilde yürümesi de eğitimle sağlanır. Ayrıca herhangi bir şeyi yapmasını istemediğinizde ilgili komuta cevap verilmesi de eğitim içeriğinde yer alır.

Akbaş Köpekler Nasıl Beslenir?

Yetişkin Akbaş Köpekler hemen her şeyi yiyebilir ve bakımları daha kolaydır. Ancak yavruların biraz daha özenli beslenmesi ve sağlıklı olması için daha çok çaba gösterilmesi gereklidir. Yavrulara sindirilmesi zor olan yiyecekler verilmemelidir. Yavru Akbaşlar kesinlikle süt ve tatlı, kemik ya da kılçık gibi yiyeceklerle beslenmemelidir. Bunun dışında Akbaş köpeklerin sahibiyle gezintiye çıkmaları gerekmez. Genel olarak hareketli olan bu köpeklerin geniş bahçelerde kendi başına hareket etmesi gereklidir. Bu yüzden hareket ihtiyaçlarını kendileri karşılayabilirler. Kısacası Akbaşlar evde beslenip ara sıra gezintiye çıkarılan evcil hayvanlar arasında değildir, daha çok sahiplerini ve tanıdıklarını koruma içgüdüsü gelişmiştir. Dışarıya karşı her zaman saldırgan bir tavır aldıkları için dikkatli bakılması ve geniş bahçeli evlerde beslenmesi daha uygundur.

 

 

Yorum Yapın

whatsapp WhatsApp telefon Hemen Ara